Στοματικές Άφθες; Ζήστε χωρίς περιορισμούς!

Στοματικές Άφθες; Ζήστε χωρίς περιορισμούς!

Τι ειναι οι στοματικές άφθες και τι μορφη εχουν;

Οι στοματικές άφθες είναι επίπονα έλκη που εμφανίζονται στην γλώσσα, στα ούλα, στον ουρανίσκο ή στην εσωτερική πλευρά των χειλιών ή μάγουλων. Οι άφθες είναι στρογγυλές ή οβάλ και συνήθως λευκές, κίτρινες ή γκρι στη μέση με οιδηματώδες χείλος στην περιφέρεια.

Ποσο συχνα εμφανιζονται;

Εμφανίζονται πολύ συχνά, όπως έχει υπολογιστεί 20% του γενικού πληθυσμού θα υποφέρει από στοματικές άφθες κάποια στιγμή στη ζωή του (1,2) και η αθροιστική συχνότητα κυμαίνεται απο 5-66% του πληθυσμού.

Τι προκαλει τις στοματικες αφθες;

Οι αιτίες εμφάνισης των αφθών ποικίλλουν καθώς μια στοματική άφθα μπορεί να είναι αποτέλεσμα τοπικού τραύματος στην περιοχή από καυτό φαγητό και ποτό, αιχμηρά δόντια, ή ορθοδοντικές συσκευές και οδοντοστοιχίες. Επίσης, οι άφθες μπορεί να προκληθούν από άγχος, φάρμακα, ορμονικές μεταβολές, ελλείψεις σε βιταμίνες ή και από ανοσολογικούς και μικροβιακούς παράγοντες.

Οι στοματικες αφθες ειναι επιπονες και μπορει να περιορισουν την καθημερινοτητα σας

Οι στοματικές άφθες εκτός από τις ενοχλήσεις που προκαλούν, αφαιρούν το ανώτερο επίπεδο της επιφάνειας της στοματικής κοιλότητας, με αποτέλεσμα τα νευρικά κύτταρα να είναι εκτεθειμένα σε ερεθισμούς από το φαγητό, το ποτό, τον αέρα, το σάλιο γεγονός που επιφέρει ακόμη περισσότερο πόνο και επιβραδύνει τη διαδικασία επούλωσης.

Για τον λόγο αυτό, οι άφθες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του ανθρώπου να συγκεντρωθεί, να φάει, να πιεί, ακόμα και να μιλήσει φυσιολογικά

Όλα τα συστατικά είναι επιλεγμένα προσεκτικά ώστε μαζί να δρουν αποτελεσματικά στη θεραπεία των στοματικών αφθών:

Σχηματίζουν ένα προστατευτικό φράγμα για άμεση ανακούφιση: Ένα προστατευτικό φράγμα σχηματίζεται στον κατεστραμμένο βλεννογόνο για να προστατέψει τον ιστό από εξωτερικά ερεθίσματα, προσφέροντας άμεση ανακούφιση από τον πόνο και διεγείροντας τη διαδικασία επούλωσης.
Έχουν καταπραϋντική επίδραση: Ο συνδυασμός των συστατικών καταπραΰνει την προσβεβλημένη περιοχή για ανακούφιση μεγάλης διάρκειας.
Ενισχύουν τη φυσική αναδόμηση: Ενυδατώνουν την άφθα και προάγουν την ανανέωση του κατεστραμμένου βλεννογόνου, ένα ζωτικό στοιχείο επούλωσης.
Επιτρέπουν τη γρήγορη επούλωση: Προσφέρουν μία φυσική ενίσχυση της διαδικασίας επούλωσης.

Πηγή: dentalalert

Share:

Comments are closed.

Μαρασλή 1

Αθήνα, 106 76

21 0721 2138

Καλέστε μας σήμερα!

Ωράριο

Δευτ. - Παρ.: 9:00 - 21:00

Κλείστε ραντεβού

info@silvestrosdentalperio.gr